Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

8 tips til godt smittevern i ferien

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Smittefri sommer

8 tips til godt smittevern i ferien

Coronasituasjonen er på retur i Norge. Samtidig uttrykker FHI og myndighetene bekymring for at vi skal ta for lett på situasjonen i sommerferien, slik at vi får en ny smittebølge. Last ned våre 8 tips til hvordan du kan få en smittefri sommer - send gjerne videre til bedriftens ansatte!

Det er sommer, og vi skal ha ferie også i år. Kanskje trenger vi den nå mer enn noen gang.
De aller fleste tilbringer den i år i vårt eget land, men noen også i utlandet. Uansett hvor vi er i sommer; hjemme, hos bestemor, på båtferie, på hytta, i Danmark eller i Finland, så må de grunnleggende retningslinjene for godt smittevern ivaretas.

Mest smitte skjer privat - ikke på jobb

En nylig utgitt rapport viser at vi først og fremst smitter og smittes i den private delen av livet vårt -  ikke på jobb. Det ser ut til at vi i større grad følger retningslinjer for avstand når vi er på jobben enn vi gjør i fritiden vår. Med en lengre ferie foran oss, kan et manglende fokus på avstand i privatlivet få konsekvenser for arbeidsplasser og virksomheter, når vi igjen møtes på jobb etter sommeren.

Viruset smitter like kjapt og enkelt nå som før, så om du er i nærheten av noen som er smittet vil risikoen for å bli smittet være like stor som tidligere. Færre er heldigvis smittet, men utfordringen er at det er vanskelig å vite om akkurat de du omgås har smitten.

 

Smittefri sommerAvonovas anbefalinger

Derfor har vi i Avonova to anbefalinger for alle arbeidsgivere og virksomheter:

  1. Sikre at dere gjennomfører en smittevernrunde/ risikovurdering på arbeidsplassen før dere slipper flere ansatte tilbake til jobb etter sommeren.

    Ta kontakt med din nærmeste kontaktperson hos oss, eller med vårt kundesenter for spørsmål eller bestillinger: kundesenter@avonova.no.
    Vi holder åpent for bestillinger gjennom hele sommeren.

  2. En vennlig påminnelse til de ansatte om nødvendigheten av å overholde avstandsregler og generelt godt smittevern også i ferietiden, kan være en god investering.

    Vi har laget en enkel plakat som du kan laste ned og sende til dine ansatte og/eller henge opp på arbeidsplassen. Det kan være en fin påminnelse om at vi alle bør ta kloke, smitteforbyggende valg også i ferien, både for den ansatte, kolleger og arbeidsplassens skyld.

    Last ned "8 tips - Smittefri sommer".

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?