Håndtering av coronavirus på arbeidsplassen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Coronavirus på arbeidsplassen

Håndtering av coronavirus på arbeidsplassen

Coronaviruset gir store utfordringer for norske arbeidsplasser og deres ansatte. Hvordan unngå smitte for ansatte og kunder? Hvordan unngå at ansatte blir syke av å jobbe hjemmefra på grunn av dårlig ergonomi eller psykososiale utfordringer? Hvordan opprettholde en god arbeidsstruktur? Her har vi samlet en rekke tips til hvordan du kan håndtere coronaviruset best mulig i virksomheten din.

Avonova har lansert en rekke digitale tjenester for å støtte virksomheter gjennom coronakrisen. Les mer om disse her.

Mange virksomheter må i denne vanskelige tiden med coronaepidemien håndtere to hovedproblemstillinger. Hvordan kan vi fortsette driften så vi kommer oss gjennom krisen økonomisk, og hvordan kan vi tilrettelegge best mulig for våre ansatte slik at de ikke blir syke - enten av coronaviruset eller andre årsaker.

Disse problemstillingene henger tett sammen. Klarer du å holde dine ansatte friske og arbeidseffektive, stiller virksomheten din også sterkere økonomisk gjennom krisen. Og klarer du å få virksomheten til å gå rundt økonomisk vil det også lette byrden for dine ansatte.

Vi har satt sammen flere tips som kan være nyttige for mange virksomheter for å håndtere coronasituasjonen på arbeidsplassen.

12 tips for å skape en best mulig hverdag under coronaepidemien

Vi mennesker er tryggest når vi kan gjøre som vi pleier. Vaner er særdeles viktige for oss, da de gir trygghet, ro, forutsigbarhet og vi bruker lite energi på dagligdagse gjøremål som på en måte går av seg selv.
I en situasjon med Coronasmitte rykkes det ved disse grunnleggende trygghetsstrategiene våre og vi tvinges til å forholde oss til nye og usikre elementer som vi selv ikke kan styre.
Dette kan gi oss stressreaksjoner, fryktfølelse, angst og uro.

Avonova har satt sammen 12 konkrete tips til hvordan du kan skape en best mulig hverdag for deg og dine.

Slik kan man forebygge smitte av coronaviruset på arbeidsplassen

Vi har utarbeidet råd både for ledere på et organisatorisk nivå, samt for ansatte på et individnivå, for å forebygge smitte av coronaviruset på arbeidsplassen. Disse er basert på egne erfaringer og ekspertise som bedriftshelsetjeneste, samt myndighetenes råd. Har du eller noen av dine ansatte symptomer på coronaviruset er det ekstra viktig å gjøre tiltak. 

Her kan du lese mer om hvordan du kan forebygge smitte av coronaviruset, samt typiske symptomer ved coronaviruset.

Slik får du god møtestruktur og en ergonomisk arbeidsplass på hjemmekontoret

Fremover vil mange arbeidsplasser praktisere hjemmekontor og sitte mer adskilt fra hverandre enn normalt som følge av coronaviruset.

Derfor har vi i Avonova satt sammen noen råd for hvordan man kan opprettholde en god arbeidsstruktur for å sikre samspill, informasjonsdeling og dialog, samt hva du bør tenke på for å sikre en god, ergonomisk arbeidsplass også når de ansatte jobber hjemme.

Her kan du lese tipsene om hvordan du får god møtestruktur og en ergonomisk arbeidsplass på hjemmekontoret.

Våre digitale tjenester for å støtte bedrifter i Corona-situasjonen 

Avonova tilbyr en rekke digitale tjenester for å støtte våre kunder, deres ansatte og samfunnet forøvrig best mulig i den utfordrende situasjonen både virksomheter og mennesker nå befinner seg i.

Les mer om disse tjenestene og bestill dem her.

Få en uforpliktende samtale om våre tjenester

Dersom du ikke er kunde av oss i dag, men ønsker en uforpliktende samtale om hva vi kan tilby din bedrift innen systematisk HMS, bedriftshelsetjeneste og digitale tjenester som støtter bedrifter i Corona-situasjonen, kan du kontakte oss i skjemaet under. 

Jeg ønsker en uforpliktende prat

Vi vet at mange bedrifter er usikre rundt hvordan de skal håndtere Coronaviruset på arbeidsplassen. Som kunde av oss vil vi bistå deg i dette arbeidet, og vi har også en egen rådgivningstelefon for våre kunder. Send inn skjemaet under, så kontakter vi deg for å fortelle mer om våre tjenester og priser - helt uforpliktende.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?