Psykisk helse og jobb

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Psykisk helse og jobb

Psykiske lidelser er den nest største årsaken til sykefravær i Norge. Mye av dette sykefraværet kan forebygges. Men da må vi tørre å prate om det.

Skam kan koste mye

 

Mange ansatte skammer seg over å være sykemeldte på grunn av psykiske plager ifølge en tidligere studie publisert i Scandinavian Journal of Public Health. Forskerne viste at dette kan igjen øke risikoen for å være sykemeldte året etter sammenlignet med de som i lite grad skammet seg over å være sykemeldte. 

Samtidig kvier mange ledere seg for å gå for tett på sykemeldte med psykiske plager, viser årets Jobbhelserapport. Det kan oppleves for privat og vanskelig, både for leder og ansatt. Dette øker igjen faren for at sykemeldingen forlenges, noe som blir belastende for arbeidsgiver og nedbrytende for den ansatte.

Hva gjør du når årsaken til fraværet ligger utenfor jobb? Les mer om å følge opp enkeltindividet i et 24-timersperspektiv>>>

 

 

Arbeid er god medisin

 

For sannheten er at vi har ikke godt av å være for lenge borte fra arbeidsplassen. Det er vel dokumentert at arbeid er god medisin for de som sliter med psykiske lidelser/plager. Det handler mye om identitet, påpeker Erik Falkum, psykiater ved Oslo MET. Det å kunne møte opp et sted og være nyttig har mye å si for selvfølelsen vår. Da knytter man identiteten sin til noe man mestrer framfor noe man ikke mestrer. Se mer fra Erik Falkums innlegg på Arendalsuka, om at økt lederkompetanse om psykisk helse kan ha stor effekt>>>.

Gudleik H. Leir, rådgivende overlege i NAV, påpeker at det å være sykemeldt øker risikoen for at sykemeldingen fortsettes. Den største predikatoren for å falle ut av arbeidslivet er å ikke være der. Bare så lite som 14 dager borte fra jobb øker muligheten for at sykemeldingen forlenges.

Å holde kontakten med arbeidsplassen er livsviktig. Du trenger ikke engang å gjøre en jobb. Om du så bare kommer for å steke vafler på en fredag, så har du en uformell kontakt med arbeidsplassen.

Gudleik H. Leir, rådgivende overlege i NAV

 

Gå i dialog og ta bort de oppgavene som er vanskelige

 

Mye er gjort om man klarer å ufarliggjøre det å snakke om psykiske lidelser og går i dialog om hva slags arbeidsoppgaver den ansatte kan takle akkurat nå. Slik holder opprettholder den ansatte en del av hverdagslivet sitt og oppnår en mestringsfølelse, noe som kan gjøre godt for kropp og sjel og bygge den ansatte friskere mye fortere.

sykefravar

fraværsstatistikk psykiske lidelser

I 2018 sto det legemeldte sykefraværet for psykiske lidelser for 19,6% av tapte dagsverk i Norge.

Kilde: NAV

 

Ønsker du som leder kontakt med en av våre organisasjonspsykologer?

Den beste måten å skape vekst og resultater i samfunnet på er igjennom å legge til rette for engasjement og overskudd hos menneskene. Vi er spesialister innen organisasjonsanalyse og fokuserer på dialog som gir forståelse, utvikling og læring.

Fyll inn skjemaet, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

 

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?