Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Covid-19: Test om dine ansatte er smittet av corona

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Hvorfor teste?

Du får raskt vite om personen har Covid-19-viruset i kroppen nå. Ansatte kommer raskere ut av karantene.

Hvordan teste?

En PCR-test tas gjennom prøve fra nese/hals. Grupper av arbeidstakere kan testes på deres karantenested. Enkeltarbeidstakere kan testes hos oss. Vi tester kun symptomfrie arbeidstakere. Testresultat foreligger etter en-to arbeidsdager.

Hva inngår i tjenesten?

Tjenesten omfatter selve testen, gjennomføringen og administrering/tilbakemelding.

Covid-19: Test om dine ansatte er smittet av corona

Avonova Helse Troms og Finnmark tilbyr Covid-testing av større grupper hos din bedrift og på våre kontorer i Harstad og Tromsø.

Fra 2. januar 2021 er det testplikt for innreisende til Norge. Første test skal gjøres innen 24 timer etter ankomst til Norge. Alle som kommer fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med lav smittespredning, skal i utgangspunktet i karantene i 10 døgn.

Når dine ansatte kommer reisende inn til Norge kan du enten vente 10 dager og så sette dem i jobb.
Eller du kan teste dem på dag syv, for så å ha dine ansatte trygt på jobb med et negativt testsvar i hånda, allerede på dag ni og ti.

Hva de to arbeidsdagene er verdt varierer fra virksomhet til virksomhet. Verdien av å vite at de ansatte du har i produksjon er Covid-19-fri er høyere: du kan vite at de ikke smitter kollegaer eller kunder mens de er på jobb for deg.

 

Noen arbeidsreisende kan unngå karantene ved testing

Arbeids- og oppdragstakere med hyppige grensekryssinger som ankommer Norge fra områder i Sverige eller Finland med karanteneplikt, er unntatt fra innreisekarantene i arbeidstiden dersom de i Norge testes for SARS-CoV-2 minst hver syvende dag (de behøver ikke vente på negativt svar før de begynner å arbeide, men har karantene i fritiden).

Det kan også gjøres unntak for arbeidsreisende fra EØS og Sveits som de siste 10 døgnene før innreise til Norge ikke har oppholdt seg i områder med særlig høyt smittenivå, ref. FHI. Når kostnadene ved å gjennomføre test to er lavere enn kostnadene ved å dekke en full karanteneperiode, vil PCR-testing være attraktivt for mange virksomheter med fremmedarbeidere som del av sin drift. De ansatte kommer raskere i jobb og bidrar til produksjon.

Når kostnadene ved å gjennomføre test to er lavere enn kostnadene ved å dekke en full karanteneperiode, vil PCR-testing være attraktivt for mange virksomheter med fremmedarbeidere som del av sin drift. De ansatte kommer raskere i jobb og bidrar til produksjon.

 

 

Ønsker du å teste om de ansatte har hatt Covid-19-viruset? Se vår tjeneste for Antistofftesting.

Kontakt oss

Om du ønsker å bestille eller vite mer om tjenesten kan du fylle ut dette skjemaet

TJENESTE: COVID-19 PCR-TEST

Målgruppe: Alle virksomheter som ønsker å teste sine arbeidstakere for Covid-19. 


Gjennomføringsmetode: Prøve fra nese/hals. Gjennomføres i dine karantenelokaler, evnt hos Avonova ved spesielle behov.


Pris: Etter avtale, inkludert test, tagning og administrering/tilbakemelding. 
Tid til reise, rigging av utstyr og oppfølging av eventuelle positive prøvesvar kommer i tillegg. Dette faktureres i henhold til avtalt timepris i kundeavtalen.


KontaktinformasjonOm du ønsker å bestille eller vite mer om tjenesten kan du fylle ut skjemaet

OPPDATERT INFORMASJON

Denne siden forsøker å forholde seg oppdatert på de nyeste retningslinjene, men for å få den mest oppdaterte informasjonen kan du besøke følgende nettsteder: 

På FHIs nettsider finner du mer oppdatert informasjon.

På lovdata finner du Covid-19-forskriften.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?