Til hovedinnhold
Åsta Varne Øvernes

Åsta Varne Øvernes

Spesialrådgiver ergonomi

Åsta Varne Øvernes

Om Åsta

Åsta Varne Øvernes er fysioterapeut med mange års erfaring fra BHT, og videreutdanning innen både arbeids- og organisasjonspsykologi og kunnskapsbasert praksis.

Åsta jobber til daglig med ergonomi, systematisk HMS og arbeidshelse i ulike bransjer, alt fra sykehjem til offshorebransjen. Hun har også ansvaret for intern fagopplæring og fagutvikling innen ergonomi, og har derfor lang erfaring med opplæring og undervisning både internt og eksternt.

"Arbeidsmiljøloven stiller krav til at arbeidsmiljøet skal være fullt forsvarlig. Vår jobb som bedriftshelsetjeneste er å være en uavhengig rådgiver som hjelper bedriftene med å vurdere risikofaktorer, og planlegge og evaluere tiltak vi vurdere kan lage en bedre arbeidsdag for de ansatte. Målet er at de ansatte får bidratt på jobben på en måte som er bra for kroppen deres. Innen ergonomi er vi opptatt av både å få god variasjon i bruk av kroppen, men også å unngå arbeid som kan bli for tungt eller ensformig. Gjennom opplæring og undervisning ønsker vi å gi ansatte informasjon om både hva de kan gjøre på jobb, og utenom for at kroppen skal ha det bra på jobben."

Åsta er opptatt av å finne tiltak som gir en reell effekt for bedrift og ansatte. - Vi vet at både mekaniske og psykososiale faktorer kan øke og redusere risiko for å utvikle arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager. Da må vi både være gode på detaljene, men også kunne sette det sammen til en helhet for å prioritere de riktige tiltakene.

Av Åsta