Ingen bindinger til Russland

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
toppbanner-logo-avonova

Ingen bindinger til Russland

Avonova har gjennomført grundige undersøkelser rundt eventuelle bindinger til Russland og Hviterussland, både for vår egen virksomhet og våre leverandører. Ingen slike bindinger er avdekket.

I forbindelse med krigen i Ukraina er mange opptatt av norske selskapers relasjon til Russland og Hviterussland. 18. mars 2022 innførte Regjeringen flere sanksjoner som skal hindre eksport av teknologi, varer og tjenester som kunne blitt brukt i russisk krigføring. Vi har fått en del forespørsler knyttet til disse problemstillingene.

Avonova følger tett med på situasjonen, og for oss er det viktig å slå fast at det ikke er russiske eller hviterussiske eierinteresser i Avonova. Vi selger heller ikke tjenester til de to landene. Selv om Avonova ikke har noen direkte bindinger til Russland eller Hviterussland, gjør vi en grundig sjekk for å se om noen av våre leverandører kan ha bindinger.

Ingen bindinger avdekket så langt
Vi har bedt alle våre leverandører melde tilbake om de har eierinteresser i Russland eller Hviterussland. Samtlige som har besvart bekrefter at de ikke har det. Vi har bedt om opplysninger om leverandører eventuelt selger varer til de to landene. Også her svarer leverandørene at de ikke gjør det.

Svarene vi har fått så langt er altså at leverandørene ikke har bindinger til Russland eller Hviterussland. Vi jobber videre for å hente inn svar fra alle, og vi vil oppdatere denne informasjonen så snart vi kan.

 

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?