Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Andreas Carlborg ny Chief Medical Officer (CMO) for Avonova Group

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
1220x500-andreas-carlborg

Andreas Carlborg ny Chief Medical Officer (CMO) for Avonova Group

Andreas vil være en del av konsernets ledergruppe og arbeide for å sikre at Avonova er ledende innen bedriftshelsetjenester i Norge og Sverige, gjennom fokus på digitalisering og best mulig kvalitet og evidens i produkttilbudet.

Som Chief Medical Officer vil Andreas sitt hovedoppdrag bli å sikre at vårt utviklingsarbeid alltid bygger på evidens. Våre kunder skal alltid forvente seg en sikker og verdiskapende leveranse,  basert på vitenskapelig evidens.

Andreas har bred erfaring fra det svenske, såvel som det norske, helsevesenet. Både fra å lede og utvikle spesialisthelsetjenesten, fra undervisning og forskning. I Avonova Group vil han ha ansvar for disse områdene på konsernnivå, i både Sverige og Norge.

Andreas kommer til Avonova fra rollen som direktør for ”Norra Stockholms psykiatri” i region Stockholm. Han har hatt ulike lederroller innen psykiatrien gjennom 12 år, men har også vært i Astra Zeneca og har erfaring fra primær- og spesialisthelsetjenesten i Norge. Andreas er spesialist i psykiatri og har en doktorgrad i klinisk nevrovitenskap ved Karolinska Institutet i Stockholm.

Andreas har også en MBA fra Frankfurt School of Finance and Management og tar med seg en bred erfaring fra styrearbeid i profitt- og nonprofitt-virksomheter. 

- For meg er det veldig spennende å få begynne i Avonova, og jeg håper at jeg med min kompetanse og bakgrunn blir et viktig tilskudd til organisasjonen og konsernledelsen. Jeg ønsker å utvikle den fremgangsrike virksomheten vår ytterligere. Som lege, leder og tidligere toppidrettsutøver, ligger helse og et holdbart arbeidsliv meg varmt om hjertet. Bedriftshelsetjenesten har en svært viktig rolle og oppgave i å skape gode forutsetninger for dette, sier Andreas Carlborg.

- Jeg ser frem til å ønske Andreas velkommen til Avonova. Han vil med sin målrettethet og dype kompetanse innen helse, forskning og endringsledelse, spille en nøkkelrolle i Avonovas utvikling, basert på vitenskapelig evidens og kundeverdi, sier Max van Eijk, CEO i Avonova Group.

Andreas Carlborg tiltrer som CMO i Avonova Group den 16. november 2020. 

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?