Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Tidspress som risiko

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Tidspress som risiko

Hva gjør du som leder for å finne ut av om dine ansatte opplever belastende tidspress? Statistikk viser at tidspress er vår største utfordring på jobb, men mye kan gjøres for å håndtere dette.

Påmelding til frokostmøte

Som leder har du ansvar for dine ansattes arbeidsmiljø og arbeidshelse – inkludert plagene som oppstår som følge av stress og tidspress. Hvordan tar du kontroll? Generelt vet vi at mennesker har svært ulike måter å håndtere tidspress på. For noen vil en arbeidsmengde og et tempo være helt ok, mens for en annen vil nøyaktig samme mengde være belastende.

Hva skjer når ansatte opplever tidspress som belastende stress?

Når tidspress oppleves belastende, spesielt over tid, påvirker dette produktiviteten vår. Fokuset og evnen til å prioritere svekkes og engasjementet for jobb daler. Helsen vår blir også svekket. Vi sover dårligere, bortprioriterer sosialt samvær og fysisk aktivitet og stresser på oss muskel - og skjelettplager og hodepine. Ofte ender det i sykefravær eller avsluttet arbeidsforhold.

For virksomheter er resultatet av belastende tidspress en stor utfordring, da det får negativ effekt på arbeidsmiljø, produksjon, kundetilfredshet og lønnsomhet.

Er arbeidsmengden problemet? >>

Reduser tidspress med smart risikovurdering

Det aller viktigste du som leder gjør er å ta kontroll over situasjonen og uønskede konsekvenser av tidspress. Dette gjør du enkelt og effektivt med en god risikovurdering.

Nøkkelen til å lykkes med risikovurdering er god dialog med de ansatte. Gjennom å involvere dem og sette av tid til å prate om arbeidsmiljøet og arbeidshverdagen, om eventuelle risikoer og utfordringer, skaffer du deg god oversikt over situasjonen og får med det bedre mulighet til å forebygge problemer.

Hvordan reduseres opplevelsen av tidspress og belastende stress?

Pussig nok handler det ofte ikke om å redusere arbeidsmengden, men om å gi støtte og dialog rundt det som er utfordrende. For de ansatte kan det være stressdempende å få muligheten til å påvirke situasjonen selv og bli lyttet til og tatt på alvor. Du kan også gjøre stor forskjell ved å hjelpe til med prioriteringer og være tydelig på forventinger og rammer. Alt dette kan du som leder gjøre selv, eller du kan få bistand fra oss i bedriftshelsetjenesten til råd, støtte, opplæring eller tiltak.

Bli med på vårt gratis frokostmøte og lær alt om hvordan du kan bruke risikovurdering for å redusere tidspress. Våre eksperter gir deg en praktisk og relevant gjennomføring av en risikovurdering av tidspress og du får tips om hvilke faresignaler du bør se etter.

Hvis du ønsker kan du få tilgang til å gjøre din egen digitale risikovurdering samtidig som ekspertene, og ta den med tilbake til din arbeidsplass. Gi i tilfelle beskjed om dette når du melder deg på, så tar vi kontakt med deg og organiserer dette.

Vi sliter med tidspress og ressursknapphet >>

hvilke faktorer opplever du som utfordrende i din arbeidshverdag?

Kilde: Norsk Jobbhelserapport 2017

PROGRAM:

08.15 - 08.45: Frokost
08.45 - 09.45: Risikovurdering av tidspress
09.45 - 09.55: Pause
09.55 - 10:25: Spør om tidspress og risikovurdering - Vi svarer!

Påmelding

Jeg vil melde meg på gratis frokostmøte om tidspress som risiko

Meld deg på så snart som mulig. Begrenset antall plasser.

Er du kunde av Stamina Helse?

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?