Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Hvordan oppnår vi varig reduksjon av sykefravær?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Hvordan oppnår vi varig reduksjon av sykefravær?

Hvorfor har Norge så høyt sykefravær? For å finne gode svar, og løsninger, må vi jobbe helhetlig på både individ-, gruppe- og organisasjonsnivå.

Vår erfaring fra arbeid med 7000 bedriftskunder tilsier at for å oppnå varig reduksjon av sykefraværet må vi jobbe helhetlig og på flere områder samtidig. Vi må forstå sammenhengene mellom sykefravær, oppfølging av enkeltindividet, systematisk HMS-arbeid, ledelse og organisering av arbeidet.

 

Sykefraværsarbeid

Tre perspektiver må balanseres for å redusere sykefraværet

Ledelse og arbeidsorganisering

Ledelse og arbeidsmiljø

Motsatsen til sykefravær er nærvær. Forskning viser at det å skape engasjement, arbeidsglede og tilhørighet kan bedre arbeidsmiljøet og redusere sykefraværet.

Forstå enkelindividet

Enkeltindividet i et 24-timers perspektiv

En helhetlig tilnærming til å løse den enkelte ansattes helseutfordringer er en forutsetning for å finne løsninger som gir varig effekt for enkeltmennesker, og løsninger som bidrar til robuste og sunne arbeidsmiljøer.

Systematisk HMS

Systematisk HMS

Selv den minste bedrift har godt av noen enkle rutiner og beskrivelser av hvordan ting gjøres ved sykefravær. Både ansatte og leder får forutsigbarhet og støtte når en situasjon oppstår, dersom rutiner ligger der.

Hva koster dine ansattes sykefravær?

Få et innblikk i hva dine ansattes årlige sykefravær koster bedriften din, og hva du kan spare

Prøv sykefraværskalkulatoren

Noen vi har hjulpet å redusere sykefraværet

Kitron

Slik hjalp vi Kitron å redusere sykefraværet

En  helhetlig tilnærming til sykefravær- og oppfølging av de ansatte i et 24-timersperspektiv hjalp Kitron å redusere sykefraværet. I dag er det nede i 3,09%.

Nkom

Nkom - Individuell oppfølging reduserte sykefraværet

Gjennom å fokusere på enkeltansatte i et 24-timers perspektiv, klarte Norsk kommunikasjonsmyndighet å redusere sykefraværet

Time Kommune

Time kommune

Reduserte sykefraværet i omsorgssektoren med 35%! Høsten 2016 lå Time kommunes omsorgssektors sykefravær på over 10% og hadde gjort det i mer enn 10 år. Dette var høyere enn alle øvrige enheter i kommunen, og høyere enn nabokommunenes tilsvarende sektorer.

Artikler og fakta om sykefravær

Årsaker til sykefravær

Årsaker til sykefravær

Muskel-, skjelett- og lettere psykiske plager er de største årsakene til sykefravær på norske arbeidsplasser

Sykefravær Norge

Sykefraværet i Norge

Det norske arbeidslivet er et av de aller mest produktive i hele verden. Samtidig topper vi også en mindre positiv statistikk; nordmenn er verdensledende på sykefravær.

Hvordan løser vi sykefraværsutfordringene våre?

Hvordan løser vi sykefraværsutfordringene våre?

Varig reduksjon i sykefravær oppnås gjennom helhetlig arbeid, på flere områder samtidig.

Hva kan vi hjelpe dere med?

Ingen virksomhet er helt lik den neste. Derfor skreddersyr vi leveranser, tjenester og opplegg for hver enkelt virksomhet.

Legg igjen dine kontaktopplysninger, så kontakter vi deg så snart som mulig. Du kan også sende oss en e-post dersom du foretrekker det, eller ring oss på 400 01 709.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?