Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Er du en god medarbeider?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vi sender deg Norsk Jobbhelserapport 2018!

Er du en god medarbeider?

Ny ledelsesteori vektlegger i økende grad medarbeiderskap som handler om hvordan medarbeiderne tar ansvar sammen med sin leder, ikke av plikt, men av egenmotivasjon som drivkraft for at virksomhetens mål nås. Har du stilt deg spørsmål om du er en god medarbeider?

Sjekk hvor bevisst forhold du har til ditt medarbeiderskap ved å reflektere over disse punktene.  

Opplever du en arbeidshverdag der det er avklart hva du skal få til med kollegaer og ledelse? Og opplever du at du har forutsetninger for å ta ansvaret?

Nedenfor finner du fem punkter du kan reflektere over for å vurdere ditt medarbeiderskap.

  1. Er du bevisst din væremåte, hvordan du gir tilbakemeldinger og hvordan du bidrar til at virksomheten kan løse oppgaver effektivt?
  2. Hvor godt kjenner du ditt eget handlingsrom i jobbsammenheng? I hvilken grad tar du initiativ innenfor dette handlingsrommet til å løse oppgavene på best mulig måte for organisasjonen overordnede mål? 
  3. Aksepterer du rammene for din jobb samtidig som stiller deg positivt spørrende til om arbeidsoppgaver kunne vært løst på annet måte? Initierer du endring innenfor gitte rammer?
  4. Kjenner du på en positiv følelse når du gyver løs på nye arbeidsoppgaver og bidrar du til at oppgavene løses effektivt i organisasjonen gjennom dine bidrag?
  5. Yter du det lille ekstra når kollegaer og arbeidsplassen har behov? Og kjenner du på en drivkraft og et ønske om at dere skal lykkes sammen?

Slik fungerer vi godt i jobb >>

En organisasjon med aktivt medarbeiderskap kjennetegnes ifølge spesialist i organisasjonspsykologi Kristin Dille i Stamina Census av en arbeidskultur preget av åpenhet og tillit og iver etter å gjøre det lille ekstra for at avdelingen eller arbeidsplassen skal lykkes. Åpenhet og tillit skaper grunnlag for en god tilbakemeldingskultur der man er åpne ikke bare om det som er bra, men også om det som kan forbedres.

Vil du vite mer om våre leveranser innen medarbeiderskap?

Legg igjen dine detaljer og vi tar kontakt med deg helt uforpliktende for en prat om deres behov og ønsker.

jan-norman-bjorkmo

Jan Norman Bjørkmo

Org. psykolog- Cand psychol.

916 03 876

Jan Norman har samlet erfaring fra en rekke områder knyttet til norsk arbeidsliv gjennom de siste 20 årene. Han har blant annet vært nasjonal prosjektleder for Arbeidstilsynets hovedprosjekt innen psykososialt arbeidsmiljø og han har praktisert som arbeidspsykolog. I Stamina Census jobber Jan Norman som organisasjonspsykolog med hovedfokus på kartlegging og utvikling av arbeidsmiljø, konflikthåndtering og omstilling.

kristin-dille

Kristin Dille

Org. psykolog- Cand psychol.

416 51 936

Kristin er spesialist i organisasjonspsykologi. Hun er en engasjert og uredd konsulent med bred erfaring innen ledelse og organisasjons-utvikling. I Avonova Census benytter hun oppdatert forskning i sitt praktiske arbeid med å bistå virksomheter i å utvikle sunne og bærekraftige arbeidsmiljøer.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?