Til hovedinnhold

Rus og avhengighet - støttetelefon

Vår støttetelefon er både for ledere som trenger rådgivning om hvordan de kan støtte ansatte med disse problemene, samt for ansatte som trenger hjelp til å sortere tankene og finne veien ut av avhengigheten.

Personer som er avhengige av alkohol, piller, narkotiske stoffer eller dataspill kan leve tilsynelatende normale liv. Men, rusavhengighet kan defineres som en sykdom – som de aller fleste trenger hjelp, støtte og behandling for.

I disse krisetider hvor mange kan oppleve å være alene, at familien kommer for tett på, at sorgen over tidligere vonde hendelser dukker opp på nytt, eller andre stressfaktorer og bekymringer, kan slike avhengigheter blusse opp.

Vit at du ikke er alene.

Vi har opprettet en støttetelefon slik at du som sliter med disse problemene kan få hjelp. Det samme kan ledere som trenger råd for hvordan de kan støtte ansatte som sliter med avhengighet. 

Hvis du er leder og er bekymret for en ansatt:  Ta kontakt for rådgivning og veiledning med oss. I tillegg til støttetelefon for ansatte over Teams, Skype eller over telefon, kan vi også rådgi ledere for hvordan de bør håndtere situasjonen. Vi kan også hjelpe med henvisning til andre helseinstanser, bistå ved opprettelsen av AKAN-avtale, med mer.

 

Brukerveiledning timebooking:

  1. Klikk på "Bestill time her" under

  2. På bookingsiden må du først opprette en bruker eller logge deg inn om du har booket time hos oss før. I begge tilfeller må du klikke "login" og deretter følge stegene og fylle ut korrekt informasjon.

  3. Når du kommer til epost-adresse er det viktig at du legger inn din firma-epost. Dersom du ikke har firma-epost kan du sende en mail til kundesenteret vårt, så ordner de med bookingen for deg.

  4. Når du har fått logget inn kan du booke time, da er det viktig at du på valget "Sykehus/klinikk" velger "TLF/Digitalt".

  5. På valget "Gruppe" skal det stå "AKAN", før du velger behandlingstypen du skal ha og deretter finner en ledig behandler som du booker hos.