Støy på arbeidsplassen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
stoy_banner_epi

Støy på arbeidsplassen

Visste du at støy anses som en av de største helseutfordringene i arbeidslivet? Støyskader utgjør om lag 60 % av det totale antallet meldte arbeidsrelaterte sykdommer. I dette kurset vil du lære hva støy er, hvordan det kan påvirke oss, og hva vi kan gjøre for å forebygge uheldige skadevirkninger.

 

 

I den følgende videoen får du du en liten introduksjon til kurset.

Mer om kurset

 

Det brukes generelt for lite tid på opplæring om hva støy er, og hvilken risiko støy innebærer. Resultatet er at mange tar for lett på risikoen dette representerer og ikke vet hvordan dkan gjennomføre nødvendige forebyggende tiltak 

Dette kurset er ment som en forebyggende opplæring og verktøykasse for støyproblematikk på arbeidsplassenDet er et praktisk orientert kurs levert av en av Avonovayrkeshygienikere. 


Hvem
passer kurset for?


Arbeidstakere og ledere i mer og mindre støyutsatte arbeidsmiljø; fra industri til kontor.


Hva
sitter man igjen med etter å ha deltatt på kurset?


Kurset består av korte leksjoner, hvor hver leksjon
 har spesifikke læringsmål. Kurset vil øke din forståelse av hva støy erog hva støy kan lede til på kort og lang sikt. Du vil bli kjent med relevante begrep som tiltaks- og grenseverdier og du vil få nyttige råd og tips til støyreduserende tiltak. Du vil lære at støy ikke bare handler om nedsatt hørsel, men også andre uønskede helseeffekter, og etter endt kurs skal du ha kompetanse til å bli mer oppmerksom på egen adferd knyttet til støy


Hvordan gjennomføres kurset?


Kurset gis som digital læring, og kursdeltaker vil bli gitt tilgang til en læringsportal hvor deltakeren selv styrer tid og tempo for gjennomføring. Undervisningen består flere kapitlerhvor det enkelte kapittel er bygget opp av videoleksjoner, eksempler, fakta og nyttige refleksjoner. 

 

Krav til forkunnskaper


Kurset har ingen krav til forkunnskaper

 

 ‍ 

KURSINFO

Tid: Ca. 25 min

Kurstype: Digitalt kurs

Passer for: Medarbeidere og ledere

Kursbevis: Nei

Spilles på: Laptop, Nettbrett, Mobil m.m

Bestill: Fyll inn skjemaet nederst på siden

 

 ‍ 

 ‍  ‍ 

Bestill kurs

Fyll inn skjemaet og gi gjerne beskjed om hvilket kurs og hvor mange ansatte du ønsker å bestille til. Vi vil ta kontakt med deg angående detaljer ved bestillingen.

banner_workboost

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?