God helse på hjemmekontor

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
banner_god_helse_epi

God helse på hjemmekontor

Vi vet at et godt arbeidsmiljø bidrar til arbeidsglede og organisasjonstilhørighet og at det hjelper oss med å takle jobbhverdagen – men hvordan skaper vi et godt arbeidsmiljø på hjemmekontoret? I dette kurset vil vi gi deg en oversikt over noen av de utfordringene og risikoene du bør ta hensyn til når du jobber mye hjemmefra, med særlig fokus på de fysiske, psykiske og sosiale utfordringene. I dette innføringskurset deler vi praktiske tips og råd for både ledere og arbeidstakere.

 I den følgende videoen får du en kort innføring i risikofaktorer knyttet til hjemmekontor, og litt om hva du kan forvente fra kurset. 

 

Mer om kurset


Hjemmekontor fører ofte med seg litt andre utfordringer og risikoer enn det det gjør å jobbe på kontoret. Dette innføringskurset har som mål å gi deg en bred forståelse av noen av utfordringene ved hjemmekontor, da spesielt knyttet til mental helse. Kurset er en kombinasjon av teori og praktiske tips slik at man raskt og enkelt kan gjøre de tilpasningene man selv ser behovet for.

 

Hvem passer kurset for?

 

Alle som jobber på hjemmekontor, og ledere med ansatte på hjemmekontor.

 

Hvordan gjennomføres kurset?


Kurset gis som digital læring, og kursdeltager får tilgang til en læringsportal hvor kursdeltager selv styrer tid og tempo for gjennomføring. Undervisningen består av tre kapitler som til sammen består av ni leksjoner. Leksjonene er videobaserte, med utdypende tekster under.

 

 
Hva sitter man igjen med etter å ha deltatt på kurset?


HMS-rådgiver og ergoterapeut Karl Jakob Roll deler av sin kunnskap, bidrar til refleksjon og håper å øke din oppmerksomhet rundt de utfordringer og muligheter du bør ta hensyn til når du jobber mye hjemmefra. Temaene i kurset er:

 

  • Introduksjon

  • Refleksjon rundt egen helse på hjemmekontor

  • Begrepet Work-life balance

  • Risiko ved hjemmekontor

  • Det psykososiale arbeidsmiljøet

  • Mental helse

  • søvn

  • Fysisk aktivitet

  • Avslutning

 

Krav til forkunnskaper


Kurset har ingen krav til forkunnskaper.

 ‍ 

KURSINFO

Tid: 30 minutter

Kurstype: Digitalt kurs

Passer for: Alle som jobber på hjemmekontor

Kursbevis: Nei

Spilles på: Laptop, Nettbrett, Mobil

Bestilling: Fyll inn skjemaet nederst på siden

 

 ‍ 

 ‍  ‍ 

Bestill kurs

Fyll inn skjemaet og gi gjerne beskjed om hvilket kurs og hvor mange ansatte du ønsker å bestille til. Vi vil ta kontakt med deg angående detaljer ved bestillingen.

banner_workboost

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?