
Arbeidsmiljø i grenseland
Et dagskurs innen forebygging og håndtering av konflikter og mobbing på arbeidsplassen. Gjennom praktiske eksempler og begrep hvor grensene går, viser kurset hva vi må tåle samt hva vi ikke kan gjøre eller si. Kurset inneholder eksempler fra reelle bedrifter som har opplevd et arbeidsmiljø i grenseland.
Covid-19
Dersom det oppstår et betydelig smitteutbrudd i byen/lokasjonen hvor et kurs er planlagt, forbeholder vi oss retten til å tilby kurset på webinar eller booke om til en senere dato. Vi plikter å varsle om dette senest 24 timer før kursstart.
Når du melder deg på et klasseromskurs hos oss, samtykker du også til å etterleve vår smittevernsrutine på kurset. Dersom du ikke etterlever smittevernsreglene, forbeholder vi oss retten til å bortvise deg fra kurset uten kompensasjon. Dersom du mistenker at du kan være smittet, kan du kontakte oss for å booke om kursplassen din.
Mer om kurset
Målet er å skape gode ledere og kompetente ressurspersoner (HR, HMS og verneombud) som sammen sikrer en god og korrekt personalhåndtering i konflikter.
En destruktiv konflikt har samme effekt som ringer i vann, den påvirker både de involverte i konflikten, deres støttespillere, det øvrige arbeidsmiljøet og i ytterste konsekvens: lønnsomheten og fokus på virksomhetens beste. Derfor er det viktig å vite hva som må gjøres for å håndtere konflikter på en trygg og forutsigbar måte.
Motiverte medarbeidere er gull verdt for arbeidsmiljøet og virksomhetens lønnsomhet.
For hvem?
Arbeidsgivere og ledere, vernetjeneste og tillitsvalgte, HR- og HMS-personell og medarbeidere.
Aktuelle undervisningstema
Kurset gir oversikt over hvilke lover og regler som regulerer arbeidsmiljøet i virksomheter.
- Arbeidsgivers ansvar, rettigheter og plikter
- Ansattes ansvar, rettigheter og plikter
- Rolleavklaringer
- Konflikter, mobbing og trakassering
- Psykologiske faktorer (konflikthåndtering)
- Konflikt som prosess
- Stress og belastning
- Konfliktforståelse
- Hvordan kan du bidra til å forebygge og håndtere uheldige forhold og hendelser
Kurset viser igjennom case, praktiske eksempler og begrep hvor grensene går. Hva må vi tåle, hva kan vi ikke gjøre eller si.
Om Census
Kurset leveres av Stamina Census som er Staminas Helses spisskompetansemiljø med psykologer – spesialisering organisasjonspsykologi. Vårt hovedfokus er psykososialt arbeidsmiljø og vi har levert arbeidsmiljøkartlegginger i over 15 år. Census er lokalisert i Oslo og Trondheim.
I Census har vi faglighet som verdi og vi samarbeider med NTNU og andre ledende forskningsmiljøer i Europa.
Vi har et helhetsperspektiv på organisasjoner som inkluderer individ-, gruppe- og virksomhetsnivå. Våre konsulenter bistår med strategiske vurderinger for utvikling av organisasjonen, lederstøtte og -veiledning, teamutvikling, ulike kurs innen psykososiale tema, medarbeiderundersøkelser, faktaundersøkelser og konflikthåndtering.
Census følger utviklingen i norsk næringsliv og samfunn og vi videreutvikler våre produkter slik at de matcher utfordringer medarbeidere og ledere møter i komplekse organisasjoner og nåtidens krav til omstilling og endring.
Hos oss får du
- OVERSIKT OG FORSTÅELSE
- KOMPETANSE OVERFØRING
- BISTAND OG SKREDDERSYDDE TILTAK