Energipauser

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
energipauser_banner_epi

Energipauser

En liten pause kan føre til en langt mer effektiv arbeidsdag, for vi presterer best når vi spiller på lag med oss selv. Dette kurset inneholder små, korte energipauser man kan ta i løpet av arbeidshverdagen. Et lite innslag av selvpleie og bevegelse i en ellers statisk og stillesittende hverdag.


I den følgende videoen får du en kort innføring i viktigheten av gode pauser i arbeidstiden, og litt om hva du kan forvente fra kurset. 

Mer om kurset


Fysioterapeut og personlige trener Marie S. Fosland inviterer her kursdeltageren til å bli med på noen enkle, men effektive, øvelser. Øvelsene blir forklart og vist av Marie, de tar liten plass, og krever hverken forkunnskaper eller utstyr. Det er tenkt at man kan gjøre dette ved siden av skrivepulten, gjerne flere ganger gjennom dagen. Om man sitter i et kontorlandskap med flere, hvorfor ikke gjøre dette sammen? Om man ønsker mer private omgivelser kan man selvfølgelig ta med seg kurset på mobiltelefonen og spille det av i ro og mak.

 

Hvem passer kurset for?


Alle med en kropp – selv om noen av øvelsene kan være utfordrende om man har nedsatt funksjonsevne. Men pausen er nyttig, uansett funksjonsnivå.

 

Hva sitter man igjen med etter å ha deltatt på kurset?


Kurset er et praktisk orientert kurs. Deltageren vil etter fullførelse av dette kurset ha lært flere enkle, men nyttige, øvelser som deltageren kan bruke i hverdagen. Deltageren vil også ha fått en påminnelse om samspillet mellom kropp og sinn, og viktigheten av å ivareta begge deler.

Kurset består av fire korte leksjoner, hvor hensikten er å jobbe med sirkulasjon, styrke, og balanse. Som konsekvens av å vende fokuset inn mot kroppen vil man også oppleve avspenning og mental avkobling. De områdene som gis oppmerksomhet i kurset er:

  • Hofter og bein

  • Rygg

  • Skuldre og nakke

  • Balanse og koordinasjon

 
Hvordan gjennomføres kurset?


Kurset gis som digital læring, og kursdeltager vil bli gitt tilgang til en læringsportal hvor kursdeltager selv styrer tid og tempo for gjennomføring. Undervisningen består av fire leksjoner. Leksjonene er videobaserte, med en kort støttetekst.

 

Krav til forkunnskaper


Kurset har ingen krav til forkunnskaper.

 ‍ 

KURSINFO

Tid: 20 minutter

Kurstype: Digitalt kurs

Passer for: Alle med en kropp – selv om noen av øvelsene kan være utfordrende om man har nedsatt funksjonsevne

Kursbevis: Nei

Spilles på: Laptop, Nettbrett, Mobil

Bestilling: Fyll inn skjemaet nederst på siden

 

 ‍ 

 ‍  ‍ 

VISSTE DU AT

Korte pauser på arbeidsplassen kan, blant annet, bidra til:

økt fokus, bedre presisjon (færre feil), redusert stress og irritabilitet, bedre beslutninger, økt produktivitet og kreativitet, revitalisert motivasjon, og forbedret læring og hukommelse.*

* Psychology Today: How Do Work Breaks Help Your Brain? (2017)

Workplace Health and Safety: The Importance of Employee Breaks (2016)

Bestill kurs

Fyll inn skjemaet og gi gjerne beskjed om hvilket kurs og hvor mange ansatte du ønsker å bestille til. Vi vil ta kontakt med deg angående detaljer ved bestillingen.

banner_workboost

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?