HMS for renholdere

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

HMS for renholdere

Hva trenger du for å drifte sunt, trygt og lovlig? Og hvilke HMS-regler må du følge som renholder? Vi gir deg svarene.

DU har HMS-ansvaret

Visste du at renhold er definert som forebyggende helsearbeid av Arbeidstilsynet? Et godt renhold er livsnødvendig for inneklimaet og for helsa vår. Men hvem tar vare på renholdernes helse? Som leder er det din jobb å sørge for at dine ansatte har et sunt og trygt arbeidsmiljø.

Derfor er du lovpålagt å:

  • Være tilknyttet en offentlig bedriftshelsetjeneste
  • Gjennomføre HMS-opplæring for ledere.

Har du tid til HMS?

Vi vet at renholdere er en av yrkesgruppene med mest yrkesrelaterte plager, med blant annet eksem, astma og muskel og skjelett-plager. Bransjen er også i endring, med flere oppkjøp, konsolideringer og framvekst av såkalte multivirksomheter. Byggene du skal vaske blir smartere, kravene til formell kompetanse blir høyere og konkurransen øker. Hvorfor skal du da ta deg tid til å fokusere på HMS-arbeidet?

Godt HMS-arbeid er et konkurransefortrinn

Med tøff konkurranse er den viktigste ressursen du har dine ansatte, at de er friske, opplagte og utfører jobben sin. Høyt sykefravær, skader og mistrivsel kan føre til store økonomiske tap og sliter også på de ansatte som ikke er syke, som da gjerne må yte ekstra. Derfor er det viktig å jobbe forebyggende.

Stamina Helse: Kun den hjelpen du trenger

Ikke alle tiltak har like stor effekt på alle. Derfor tar vi utgangspunkt i akkurat din situasjon og tilpasser bedriftshelsetjenesten til dine behov. Med våre løsninger får du bedre oversikt over HMS-arbeidet og også hjelp til å prioritere de tiltakene som har mest verdi for din bedrift. Du trenger ikke hjelp til alt, men du kan trenge hjelp til noe.

HMS-kurs for renholdere

MÅ HA:                           

  • Du er lovpålagt å gjennomføre HMS-kurs for ledere. Dette gjelder også om du har kun en ansatt utenom leder. Som leder har du ansvaret for dine ansattes helse, sikkerhet og arbeidsmiljø. Leder må derfor selv ta dette kurset, det kan ikke settes bort til en annen.
  • HMS-kurs for ledere kan også gjennomføres digitalt.Om du har lite tid, kan du ta vårt e-læringskurs.

 KJEKT Å HA:       

  • Grunnkurs i arbeidmiljø.To dagers HMS-kurs som gir deg en grundig innføring i hvordan du kan få mest mulig ut av HMS-arbeidet ditt. Dekker også lovkrav til opplæring for arbeidsgivere og krav til grunnopplæring i HMS for verneombud og medlemmer av AMU.
photo-1529386317747-0a2a51add902
photo-1499171138085-a60c4e752ff7_2
pexels-photo-209271_2

Gravid renholder, hva nå?

Visste du at det viktigste HMS-arbeidet for gravide skjer FØR graviditeten? 

Vår gratis brosjyre forklarer hva du som arbeidsgiver kan og må gjøre. Skriv inn din e-postadresse og last ned brosjyren.

Relevante kurs

HMS-kurs for ledere

HMS-kurs for ledere

HMS-kurs for ledere er et lovpålagt heldagskurs som gir en opplæring i helse, miljø og sikkerhet i henhold til alle krav i arbeidsmiljøloven. Kurset tar for seg lover og regler som ligger til grunn for et forsvarlig arbeidsmiljø, og er basert på arbeidsmiljøloven §3-5.

HMS-kurs for ledere (e-læring)

HMS-kurs for ledere (e-læring)

Obligatorisk HMS opplæring for ledere som e-læring. Kurset inneholder samme elementer som HMS opplæring for ledere, men er nettbasert. Inneholder tekst, lyd, bilder, animasjoner, film og spill med mer for å både engasjere og være lærerikt.

40-timers HMS-kurs (verneombudskurs / AMU-kurs)

40-timers HMS-kurs (verneombudskurs / AMU-kurs)

Vårt "Grunnkurs i arbeidsmiljø" er et 40-timers HMS-kurs som dekker arbeidsmiljølovens krav til grunnopplæring i HMS for verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget (AMU). Kurset dekker også kravene til opplæring for arbeidsgivere, og mange tillitsvalgte deltar også på kurset vårt.

HVA KOSTER SYKEFRAVÆRET FOR DIN BEDRIFT?


? 2.980,- er gjennomsnittstall uavhengig av bransje og uavhengig av de tiltak bedriften gjør ved fravær.
? Gjennomsnittlig sykefravær i Norge 3. og 4. kvartal 2017 var på 6,5%
Resultat:
Totale årlige kostnader ved nåværende sykefravær
kr.
Totale årlige kostnader ved ønsket sykefravær
kr.
Reduseres sykefraværet til 10%, øker bunnlinjen årlig med
kr.
ikon stetoskop

VI HJELPER DERE

Ønsker dere hjelp til å redusere sykefraværet? Eller til forebyggende sykefraværsarbeid?

Les mer her eller skriv inn ditt telefonnummer, og vi ringer deg.

Er det noe du lurer på når det gjelder HMS og arbeidsmiljø?

Har du utfordringer du ikke vet hvordan du skal løse? Eller er det noe du gjerne skulle hatt svar på når det gjelder HMS? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne.

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?