Til hovedinnhold
Arbeidsrettet rehabilitering baner veien tilbake til arbeidslivet

Arbeidsrettet rehabilitering baner veien tilbake til arbeidslivet

Å styrke arbeidslivet og inkludere flere mennesker med helseutfordringer er en samfunnsdugnad som krever felles innsats. Vi i Avonova ønsker å gå foran i denne innsatsen med vårt program for arbeidsrettet rehabilitering.

Inkludering og samarbeid

Å styrke arbeidslivet og inkludere flere mennesker med helseutfordringer er en samfunnsdugnad som krever felles innsats. Vi i Avonova ønsker å gå foran i denne innsatsen med vårt program for arbeidsrettet rehabilitering. Med to avdelinger i Follo og Romerike jobber vi sammen med personer som ønsker å komme tilbake til arbeidslivet. Dette programmet gir mennesker muligheten til å finne veien tilbake til arbeid og utforske nye karrieremuligheter, uavhengig av helseutfordringer.

Norge, som mange andre land, står overfor utfordringer knyttet til inkludering i arbeidslivet. Helse- og sosialrelaterte årsaker kan utgjøre hindringer for mange mennesker som ønsker å delta i arbeidslivet. Vi har forpliktet oss til å adressere denne problemstillingen gjennom vårt arbeidsrettet rehabiliteringsprogram.

Utforsk tjenestene våre

Felles samfunnsinnsats

Å hjelpe mennesker med helseutfordringer tilbake til arbeidslivet er en samfunnsdugnad. Den krever samarbeid og innsats fra bedrifter og organisasjoner som er villige til å ta imot deltakere i ulønnet arbeidsutprøving. Dette gir deltakerne muligheten til å bygge trygghet og håp om at de kan fungere i arbeidslivet på tross av helseutfordringer.

Vi oppfordrer bedrifter til å bli med på denne innsatsen for inkludering. Å ta imot personer i arbeidsutprøving kan være en givende opplevelse, og det hjelper enkeltpersoner med å finne sin plass i arbeidslivet.

I Norge i dag er det mange mennesker som opplever det utfordrende å fungere i arbeid eller komme ut i arbeid grunnet helse og sosial- relaterte årsaker.

Veiledning tilbake til arbeidslivet

Avonova driver to avdelinger for arbeidsrettet rehabilitering, en i Follo og en i Romerike. Her arbeider tverrfaglige team med enkeltpersoner for å finne skreddersydde løsninger for deres tilbakevending til arbeid. Programmets varighet er typisk 4 til 12 uker, og i løpet av denne tiden, er det mange som ønsker å utforske muligheter for arbeidsutprøving.

Arbeidsutprøvingen gir deltakerne muligheten til å oppleve forskjellige arbeidsoppgaver, og for de som ikke har en nåværende arbeidsgiver, gir det muligheten til å utforske ulike arbeidsplasser. Dette er et viktig skritt mot å finne veien tilbake til arbeidslivet og oppdage nye karrieremuligheter.

Ta del i samfunnsdugnaden

Om din bedrift ønsker å bidra til inkludering og samarbeide med Avonova, eller om du bare er nysgjerrig på hva arbeidsutprøving innebærer, ta gjerne kontakt med våre dedikerte kontaktpersoner:

Romerike

Christina Høiseth

Follo

Anita Strømnes


TIPS OG DEL ARTIKKELEN
LENKE KOPIERT

Les mer