Stor suksess for den første HMS-uken til Vann- og avløpsetaten

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde som viser vann- og avløp som var bransjen som nylig arrangerte HMS-uke for sine ansatte i Oslo

Stor suksess for den første HMS-uken til Vann- og avløpsetaten

Det kan være vanskelig å forutse resultatet av nye tiltak i en virksomhet. Dette var situasjonen da Vann- og avløpsetaten i Oslo Kommune skulle arrangere sin første HMS-uke for sine mer enn 600 ansatte. Heldigvis gikk det ukelange arrangementet bra og engasjementet var over all forventning. Les hvordan de sikret suksessen.

Fra 19. til 25. april arrangerte Vann- og avløpsetaten sin første HMS-uke (Helse, miljø, sikkerhet) for ansatte. 

 

Webinarer om HMS


Det var en variert uke, med psykososialt arbeidsmiljø og ergonomi som hovedtemaer. Dette kan være tunge temaer, men målet var å presentere dem på en motiverende og inspirerende måte ved  finne temaer som ville nå frem til alle og skape engasjement.

For Vann- og avløpsetatens falt det naturlig å velge sin bedriftshelsetjeneste Avonova som bidragsyter til prosjektet. Blant de ansvarlige for å lose det spennende og viktige arrangementet gjennom en usikker tid, var HMS-leder Ellen Birkeland. 

– Vi hadde et formøte med Avonova hvor vi presenterte hva vi ønsket og hadde behov for. Etter dette utformet Avonova en rekke tilpassede webinarer som korte spissede foredrag over ulike temaer som etterspurt, forteller Ellen.

– Samarbeidet har vært kjempebra, og arrangementet gikk over all forventning! Vi har hatt gode diskusjoner, og kom sammen frem til en god løsning som jeg tror begge parter har lært mye av. Vi hadde noen møter tett opp mot HMS-uken hvor vi avklarte gjensidige forventningene. Vår ambisjon var jo ha med oss en stor organisasjon - at vi skulle nå frem til alle og skape engasjement, forklarer hun.

Samarbeidet har vært kjempebra, det gikk over all forventning! Vi har hatt gode faglige diskusjoner, og etter litt diskusjon synes jeg vi kom frem til en veldig god løsning som jeg tror begge partene lærte noe av.

- Ellen Birkeland

Rundt 30 webinarer ble holdt for de ansatte i løpet av uken hvor organisasjonspsykologer fra Avonova Census, vårt spisskompetansemiljø innenfor psykososialt arbeidsmiljø, ledelse og organisasjonsutvikling, holdt flere av dem. Hvert webinar ble avholdt minst to ganger i løpet av uken, slik at de ansatte kunne velge tidspunkt utfra egen arbeidshverdag.

Etter arrangementet har også andre i organisasjonen tatt kontakt med Ellen fordi de kunne tenke seg å bruke de samme foredragsholderne i andre sammenhenger.

 

Stort engasjement blant de ansatte


I planleggingsfasen var det usikkert hvor stor oppslutningen ville bli og om de ansatte ville ha mulighet i en travel hverdag og se verdien i å delta?

Det gjorde de!Bilde av Ellen Birkeland HMS-leder i Vann- og Avløpsetaten i Oslo

–  Vi nådde ut til en mye større andel av de ansatte enn det vi hadde trodd på forhånd. Det var mellom 30 og 150 med på hvert webinar, og det var satt av tid til refleksjon og til å stille spørsmål underveis. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra ansatte både underveis og etter arrangementet, forteller Ellen (bilde) fornøyd.

De ville selvfølgelig også evaluere HMS-uken og har bedt om tilbakemelding fra de ansatte via Questback i etterkant.

Med korte, tilpassede, tema- og bransjespesifikke webinarer klarte Vann- og avløpsetaten å fange de ansattes oppmerksomhet og øke kompetansen hos de ansatte innen viktige temaer. At HMS-uken ble gjennomført digitalt bidro til at ansatte kunne følge arrangementene uansett hvor de befant seg, og den digitale samhandlingen fungerte veldig bra - også her.

–  Vi hadde med oss en bred og blandet sammensetning av blide og fornøyde ansatte og ledere, bestående av både operativt personell og ansatte på hjemmekontor, på alle de nesten 30 webinarene, forteller hun.

 Vi hadde blant annet med oss operativt personell som var ute og jobbet. De fulgte med fra mobile enheter som iPader.  Noen satt i gravemaskiner og fulgte med på en iPad, andre mens de var på befaring.

- Ellen Birkeland

 

Arrangementet har gitt mersmak


Suksessen fra dette året har gitt mersmak.

–  Vi hadde mange faglig gode innlegg, og et veldig bra arrangement takket være blant andre Avonova. Det har vært lærerikt og veldig gøy! Forteller Ellen.

Nå planlegges det allerede en ny uke med helse, miljø, sikkerhet som tema også neste år.

–  Vi har planer om å arrangere noe liknende hvert år og HMS-uken har gitt oss en del gevinster som vi ikke hadde tenkt over på forhånd. Blant annet har vi sett en økning i den digitale tilstedeværelsen og god og verdifull samhandlingen blant de ansatte på tvers av organisasjonen. Spesielt fornøyd er jeg med at mange ansatte har deltatt og at de har hatt en positiv og inspirerende uke, avslutter Ellen

Vi har sett en del gevinster som vi ikke hadde tenkt over på forhånd. Vi har blant annet sett at det har økt den digitale tilstedeværelsen blant de ansatte på tvers av organisasjonen. At vi har sett at ansatte har deltatt fra rundt på anleggene er noe jeg ikke har hørt om mange andre som har fått til før.

- Ellen Birkeland

Da kan vi bare ønske Vann- og avløpsetaten i Oslo lykke til videre med planleggingen av HMS-uken for 2022.

Ønsker du også hjelp med å arrangere en HMS-uke eller har andre HMS-spørsmål? Da kan du ta kontakt med oss i skjemaet under for en uforpliktende prat.

Kontakt oss

Har du spørsmål om våre tjenester, eller ønsker du å finne ut hvordan vi kan hjelpe til på din arbeidsplass? Fyll ut skjemaet under, så skal vi kontakte deg for en uforpliktende prat.