Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Svenns Transport

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av Sven Toftesund i Svenns Transport

Svenns Transport

Jeg sparer et årsverk på Avonova-program. Programmet gir oss full kontroll på alt som har med HMS å gjøre.

Det er Svenn Toftesund, daglig leder hos Svenns Transport AS som sier dette. Han har erfart at det slett ikke er noen spøk å ha ansatte i dag. Å følge opp HMS selv i et relativt lite firma med 25 ansatte ble etter hvert en omfattende oppgave.

Helse, miljø og sikkerhet er en stor og omfattende del av det å drive bedrift, og det å vite at vi har alt det som er lovpålagt på plass, er en stor trygghet.

Svenn Toftesund

 

Bilde av Sven Toftesund i Svenns Transport

 

En ny verden

 

Det er litt over ett år siden Svenns Transport fikk installert programvare levert av Avonova. – "Vi hadde skjøvet det foran oss lenge, og jeg innrømmer at det satt langt inne å si ja", forteller Svenn. Dette er en helt ny måte å jobbe på, og det skal ikke stikkes under en stol at det var en stor jobb å bidra med all nødvendig informasjon, selv om Avonova gjorde programmeringsjobben, sier Svenn.

Men når alt kom på plass, ble det en ny verden.

Nå registrerer vi rutinemessig alt som er så lett å glemme i en hektisk hverdag. Så fort vi har en vikar i systemet vårt, registrerer vi persondata, nærmeste pårørende, utlevert utstyr etc. Vi vet at alle er forsikret, at alle har arbeidskontrakter. Og skulle vi «glemme» denne registreringen, vil ikke vedkommende få lønn, så det går nærmest av seg selv

Svenn Toftesund

Programvaren varsler automatisk når det er tid for fornying av kurs innen førstehjelp og brannvern, og gir beskjed i god tid om et sertifikat er i ferd med å gå ut på dato. Her registreres fravær og årsak, om det er egen sykdom eller barns sykdom.

Alle ansatte har tilgang til systemet, og leverer permisjonssøknader digitalt. Ferieplanleggeren holder styr på hvor mange feriedager den enkelte har til gode, for å nevne noe. 

 

 

Et betryggende system

 

" Å ha HMS-systemet på plass, blir mer og mer viktig. Vi er registrert som Miljøfyrtårn, og kriteriene for diverse innkjøp av varer og tjenester, er at vi har alt på stell. Mange av våre kunder krever også godt HMS-system for at vi får lov til å levere til dem," sier Svenn.

Han mener at det er svært betryggende å ha Avonova med på laget. – Vi kan ikke ha kompetanse på absolutt alle felt innad i bedriften. Nå har vi tilgang til Avonovas kriseteam.

Ved vernerunde ligger avviksmeldingen som evt. skal følges opp, i programmet. Vi har hatt HMS-konsulenter fra Avonova med på vernerunder, og de har vært med på møter med Nav i forbindelse med oppfølging av langtidssykemeldte. De leverer tjenester som trening og fysioterapi, og har til og med vært inne og justert arbeidspultene til ansatte, forteller Svenn. 

– Vi er svært bekvem med å ha Avonova med på laget. Nå vet vi at vi oppfyller alle lover og regler, avslutter Svenn Toftesund. 

Har du spørsmål om våre HMS systemer?

Legg igjen navn på din bedrift, telefonnummer eller epost og din beskjed her - så vil du få raskt svar på dine spørsmål fra en av våre erfarne rådgivere!

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?