Stamina Helse blir Avonova Norge. Les mer her.

Statsbygg oppfordrer til bedre ergonomi på hjemmekontor gjennom digital pausestrekk

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Mann fra Statsbygg ved operahuset i Bjørvika

Statsbygg oppfordrer til bedre ergonomi på hjemmekontor gjennom digital pausestrekk

Som mange bedrifter det siste året har også Statsbygg måtte tilpasse seg til et stort omfang av hjemmekontor blant de ansatte. Mari Klevgård, HR-rådgiver hos Statsbygg forklarer at med digital pausestrekk har de klart å holde fokus på ergonomi og bevegelse i hverdager som er preget av mange møter og arbeidsoppgaver som må gjøres.

 Statsbygg er stolte av å ha et lavt sykefravær, og ønsker at det skal fortsette slik. Fordi vi nå er i en krevende og annerledes situasjon for mange, og vi ønsker som arbeidsgiver å gjøre det vi kan for å holde våre medarbeidere friske, raske og glade, har vi innført digitale energipauser, forteller Mari.

Mari Klevgård legger til at de også ønsker å oppmuntre de ansatte til å ta små aktive pauser i løpet av dagen fordi det kan bidra til mer effektive arbeidsdager.

Dette var bakgrunnen til at Statsbygg ønsket å tilby sine ansatte en tjeneste som kunne erstatte noe av den daglige bevegelsen som kommer naturlig på kontoret. Dette er små pauser med bevegelse som man ellers ikke tenker over, slik som å gå møterom, til kaffemaskin, eller lignende. Disse pausene får man mindre av på hjemmekontor.

 

Digital pausestrekk – et godt verktøy

Etter å ha snakket med deres kontaktperson i bedriftshelsetjenesten så mente Statsbygg at digital pausestrekk kunne være et nyttig tilbud for deres ansatte.

 Med så mye stillesitting ønsket vi å gi dette tilbudet til medarbeidere i Statsbygg, og oppfordre medarbeidere til å ta vare på kroppen sin og prioritere å ta noen raske øvelser i løpet av dagen, forteller Mari.

Med så mye stillesitting ønsket vi å gi dette tilbudet til medarbeidere i Statsbygg, og oppfordre medarbeidere til å ta vare på kroppen sin og prioritere å ta noen raske øvelser i løpet av dagen

 

Mari Klevgård, HR-rådgiver

 

Godt mottatt av de ansatte

Statsbygg har gjort pausestrekkvideoene tilgjengelige for alle, slik at de ansatte kan gjøre øvelsene på eget initiativ når det passer dem best.

 Noen seksjoner vet jeg har pausestrekk som en fast del av seksjonsmøte. Andre har jeg hørt har lagt inn fem minutter midt på dagen hver dag i kalenderen sin for å ta noen raske øvelser, sier Mari.

For Statsbygg har erfaringen med digital pausestrekk vært har vært god. De opplever at videoene er lett tilgjengelig, lavterskel, og med enkle øvelser som det er lett å legge inn i løpet av arbeidsdagen. Det er også hjelpsomt at en profesjonell instruktør viser hvordan man skal gjøre de ulike øvelsene. Responsen fra de ansatte til digital pausestrekk har også vært positiv.

  Responsen har vært god og har blitt sett på som et godt tiltak blant de ansatte, avslutter Mari.

 

Responsen har vært god og har blitt sett på som et godt tiltak blant de ansatte

 

Mari Klevgård, HR-rådgiver

Ønsker du å tilby dine ansatte digital pausestrekk gjennom Avonova? Les mer om digital pausestrekk på vår tjenesteside eller fyll inn skjemaet under for å prate med en rådgiver.

Kontakt oss

Fyll inn skjemaet under, så tar en av våre rådgivere kontakt for en uforpliktende prat!

Vil du motta nyhetsbrev med nyttige tips til deg som leder?