Dekning og bred fagkompetanse var vinnerfaktorer da Mowi Nord valgte Avonova

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Dekning og bred fagkompetanse var vinnerfaktorer da Mowi Nord valgte Avonova

Fire år etter oppstart bistår Avonova i stadig nye jobbhelse-prosjekter hos Mowi Nord.- Vi har veldig høy tillit til de ansatte i Avonova. De har høy kunnskap og er gode på å løse problemer, sier Jan Magne Berglund, HMS koordinator i Mowi Nord.

Bilde av Mowi Nord industri som er fornøyd med samarbeidet med Avonova


Da Mowi Nord ba om en ny bedriftshelsetjeneste (BHT) på anbud i 2017, hadde de lenge brukt en liten, lokal BHT. Som en av de største lakseoppdretterne i Nord-Norge og med spredte lokasjoner, innså de at det ville være mer praktisk og lønnsomt med en BHT med kontorer i store deler av landsdelen.

Derfor falt valget på Avonova.

 Vi har kontorer og anlegg fra sør for Namsos og opp til Alta, og ville ha en bedriftshelsetjeneste med god dekningsgrad. Vi ønsket også bedre mulighet for mer faglig tyngde og et større spekter av tjenester som tilbys, forteller Jan. .

(Vi) ville ha en bedriftshelsetjeneste med god dekningsgrad. Vi ønsket også bedre mulighet for faglig tyngde og et større spekter av tjenester som tilbys.

Jan Magne Berglund

 Avonova ble også valgt fordi de leverte et tiltak som ivaretok det at vi var en lang geografisk region. På den måten fikk vi mer begrensede reise- og diettkostnader hvis vi skulle kjøpe tjenester fra dem, kontra andre alternativer som måtte reise langt hvis de skulle komme til oss. Det hadde også mye å si for valget, forklarer Jan videre. 

Mowi Nord består av tre forretningsområder: industri, settefisk og oppdrettsanlegg på sjøen.

Da samarbeidet først startet var det gjennom små prosjekter på en industriavdeling på Herøy i Helgeland. Dette var tjenester som ergonomiske oppfølgninger, arbeidsplassvurderinger, en MTM-kartlegging (medarbeiderundersøkelse) og andre små prosjekter.

Siden den gangen har samarbeidet utviklet seg til et mer helhetlig arbeid med BHT.

– Vi har veldig høy tillit til de ansatte i Avonova, og jeg synes det er enkelt å arbeide med dem, avslutter Jan. 

Vi har veldig høy tillit til de ansatte i Avonova, og jeg synes det er enkelt å arbeide med dem.

Jan Magne Berglund 

Les om våre BHT-tjenester her!